Σάββατο, 5 Μαρτίου 2011

ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ
Ποια η ωφέλεια όταν κανείς νηστεύει αποφεύγοντας να παίρνει ορισμένες τροφές στο στόμα του, τη στιγμή που με τα έργα του γίνεται φονιάς; Γι’ αυτό λοιπόν, να προσέξουμε όπως μαζί με την νηστεία εφαρμόζουμε τις εντολές και καλλιεργούμε τον υπόλοιπον κατάλογον των αρετών.( Αγιος Ιωάννης Χρυσόστομος ) 


ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗ ...
Ας γίνει αφορμή μετάνοιας πραγματικής στη πνευματική αλλά και στη ζωή μας γενικότερα. Είναι αυτό που σήμερα χρειαζόμαστε περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Μετάνοια αλλαγή σκέψης,γνώμης και τρόπου ζωής. 
Κάναμε λάθη, ας το παραδεχθούμε με συντριβή και ας τα διορθώσουμε με την βοήθεια του Κυρίου,της Θεοτόκου και των αγίων της Εκκλησίας μας μυστηρίων..
Ας αγωνιστούμε για να αποκτήσουμε καθαρή και ειρηνική καρδιά γιατί μόνο έτσι θα μπορέσουμε να φτάσουμε στη Θέωση που πρέπει να είναι ο σκοπός της ζωής μας. 
Ας ξεκινήσουμε το ελπιδοφόρο ταξίδι προς το καλό λιμάνι της Σωτηρίας μας ζητώντας και παρέχοντας Συγνώμη από και προς όλους.
Ας μάθουμε να συγχωρούμε λάθη και παραλείψεις των συνανθρώπων μας για να μας συγχωρέσει κι εμάς ο Θεός. 
ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ  ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ  
π.Τιμόθεος Ηλιάκης   


Ο άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης + 12 Ιουλίου

ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΙΣΙΟΣ Ο ΚΑΠΠΑΔΟΚΗΣ + 12 ΙΟΥΛΙΟΥ  Ο Άγιος γέροντας Παΐσιος υπήρξε μια από τις πιο φωτισμένες αγίες μορφές της Εκκλησίας μας, ...