Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2013

ΓΙΩΡΓΟΣ Κ.ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ Ο ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ"Έφυγε σήμερα( χθές 12-12-2013), σε ηλικία 73 ετών, ο δημοσιογράφος Γιώργος Κολοκοτρώνης του Κων/νου.Ο Γιώργος Κολοκοτρώνης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1940. Αφού ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές του σπουδές εισήλθε στην ΑΣΟΕΕ, όμως, από πολύ νωρίς τον κέρδισε η δημοσιογραφία. Την επαγγελματική του σταδιοδρομία ξεκίνησε από την εφημερίδα «ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ» το 1959. Στη συνέχεια εργάστηκε στις εφημερίδες «ΒΡΑΔΥΝΗ», «ΗΜΕΡΑ» και «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ», στην ΥΕΝΕΔ, στο ΑΠΕ και τέλος από το 1995 έως τη συνταξιοδότησή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΑΝΤΕΝΝΑ» ως Διευθυντής Σύνταξης.
Ο Γιώργος Κολοκοτρώνης διέγραψε μια λαμπρή επαγγελματική καριέρα στο χώρο της δημοσιογραφίας. Εργάστηκε σκληρά και αποδοτικά, ενώ ταυτόχρονα υπήρξε ένας πολύ καλός συνάδελφος. Πάντοτε ευγενής, καλοσυνάτος, καταδεκτικός, πρόθυμος να βοηθήσει τους συναδέλφους του και να δώσει ευκαιρίες στους νέους.Είχε τιμηθεί με πολλές διακρίσεις από την Ποιητική και Εκκλησιαστική ηγεσία του Τόπου.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ αποχαιρετά τον καλό συνάδελφο και συλλυπείται την οικογένειά του και τους φίλους του. Η νεκρώσιμος ακολουθία του Γιώργου Κολοκοτρώνη θα ψαλεί αύριο(σήμερα) Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2013 στις 15.30 στη Μητρόπολη Αμαρουσίου." 

Με παρόμοια δημοσιεύματα αποχαιρετούν σήμερα οι συνάδελφοι του δημοσιογράφοι τον Γιώργο Κολοκοτρώνη .Τον άνθρωπο που υπηρέτησε με ζήλο και σεβασμό το λειτούργημα της ενημερώσεως της Κοινής Γνώμης και με το παράδειγμά του δίδαξε ήθος.Εγώ θα σταθώ σε μια φράση "Πάντοτε ευγενής, καλοσυνάτος, καταδεκτικός, πρόθυμος να βοηθήσει τους συναδέλφους του και να δώσει ευκαιρίες στους νέους.",αυτός πράγματι ήταν ο Γιώργος Κολοκοτρώνης .Δεν υπήρχε περίπτωση άνθρωπος να του χτυπήσει την πόρτα και να την βρει κλειστή.Ο Γιώργος ζούσε για να βοηθάει.Πλείστες είναι οι ευεργεσίες που εκ του αφανούς προσέφερε στον Τόπο και στην Εκκλησία.Ευτύχησε να υπηρετήσει κοντά σε τρεις  μεγάλες προσωπικότητες,, τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Χριστόδουλο,τον επίσης μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ιάκωβο και τον αείμνηστο 'Άρχοντα  Παναγιώτη Αγγελόπουλο  και αυτό του έδωσε την ευκαιρία να βοηθήσει κόσμο.Όλα για τους άλλους τίποτα για τον ίδιο.Θα αναφέρω μόνο την συμβολή του στην ανοικοδόμηση του Πατριαρχικού Οίκου στο Φανάρι, την συμβολή του στην αγιοκατάταξη του Αγίου Εφραίμ  καθώς και στην ανακήρυξη των Μετεώρων ως Ιερού χώρου.Η θέση του κοντά στον Πρόεδρο του Ιατρικού Κέντρου Γιώργο Αποστολόπουλο του επέτρεπε να βοηθάει φτωχούς ασθενείς ,ενώ η παρουσία του κοντά στον Μίνωα Κυριακού  συνέβαλε στην προβολή και λύση μυριάδων κοινωνικών προβλημάτων μέσω του ραδιοτηλεοπτικού  διαύλου ΑΝΤΙ1..Δεκάδες.Μοναστήρια και Ναοί που ευεργετήθηκαν σήμερα προσεύχονται για την ανάπαυση της αγαθής του ψυχής..Ενώνουμε κι εμεις τις προσευχές μας μαζί τους και παρακαλάμε τον Αρχηγό της ζωής και του θανάτου να κατατάξει την ψυχή του εν Χώρα ζώντων ένθα ουκ εστι πόνος ου λύπη ου στεναγμός αλλά ζωή ατελεύτητος . ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΦΙΛΕ ΚΑΛΗ ΑΝΤΑΜΩΣΗ...
π. ΤΙΜΟΘΕΟΣ ΗΛΙΑΚΗΣ Ο ΤΟΜΟΣ ΑΥΤΟΚΕΦΑΛΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ

Ο ΤΟΜΟΣ ΑΥΤΟΚΕΦΑΛΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ Βαρθολομαῖος, ἐλέῳ Θεοῦ, Ἀρχιεπίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως, Νέας Ρώμης ...