Δευτέρα, 16 Φεβρουαρίου 2015

ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ ΕΓΚΛΕΙΣΤΟΣ η "ΑΥΤΟΕΓΚΛΕΙΣΤΟΣ";


Στις μέρες που πέρασαν ζήσαμε όλοι μια τραγική κωμωδία που και προβληματίζει αλλά και προκαλεί θλίψη και γέλιο. Είναι στους πάντες πλέον γνωστή η υπόθεση του Πατριάρχου κ.Ειρηναίου που από τις 16 Φεβρουαρίου του 2008 παραμένει με εντολή  της διαδόχου στα Ιεροσόλυμα εκκλησιαστικής καταστάσεως και με την ανοχή των εκάστοτε ελληνικών Κυβερνήσεων,έγκλειστος μέσα στο απέριττο 
κελί του εντός των χώρων του Πατριαρχείου,φρουρούμενος από αγνώστου εθνικότητας και θρησκεύματος μισθοφόρους ,που δεν του επιτρέπουν την έξοδο από αυτό αλλά ούτε και την είσοδο σε όποιον θα ήθελε να τον επισκεφθεί,μηδέ των στενών του συγγενών εξαιρουμένων αλλά ούτε των συνηγόρων και ιατρών του.Η τροφοδοσία του γίνεται με τρόπο κινηματογραφικό με ένα καλαθάκι που ρίχνει από τον εξώστη της κατοικίας του και ένας άραβας παντοπώλης αναλαμβάνει τον εφοδιασμό του με τα αναγκαία που πληρώνουν φίλοι από την Ελλάδα και την Κύπρο. Τα παραπάνω είναι γνωστά,έχουν δημοσιοποιηθεί τα έχουν προβάλει μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα στην Ευρώπη, την Αμερική,το Ισραήλ και βέβαια στην Ελλάδα και τα έχουν δημοσιεύσει έγκριτες εφημερίδες έντυπες και ηλεκτρονικές. Για όλα αυτά έχουν ενημερωθεί κατά καιρούς πολιτειακοί και εκκλησιαστικοί παράγοντες στην Ελλάδα και στις Ορθόδοξες Χώρες ενώ το θέμα απασχόλησε και την Ελληνική Βουλή ύστερα από ερώτηση που κατέθεσαν οι Βουλευτές κ.κ.Γιάννης Δημαράς και Γαβριήλ Αβραμίδης προς τον τότε Υπουργό εξωτερικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο,για να εισπράξουν μια ψευδέστατη και παραπλανητική απάντηση από τον τότε Υφυπουργό κ.Κ. Γεροντόπουλο,όπως θα δούμε παρακάτω. Όλοι λοιπόν τα γνωρίζουν,οι πάντες "λυπούνται" αλλά δεν κάνουν τίποτα για να τελειώσει το μαρτύριο του Πατριάρχη. Πρόσφατα και συγκεκριμένα τον Ιανουάριο η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος,ύστερα από εισήγηση του Μητροπολίτη Καλαβρύτων κ. Αμβροσίου που σημειωτέων δεν έπαψε στιγμή να φωνάζει την Αλήθεια και να εκδηλώνει την συμπαράστασή του στον μάρτυρα Πατριάρχη,αποφάσισε να δει αδελφικά το θέμα και να προσφέρει τις καλές υπηρεσίες της για να τελειώσει ειρηνικά και με γνώμονα την Χριστιανική αγάπη αλλά και το καλό συμφέρον της Εκκλησίας που διασύρεται από τα καμώματα ορισμένων ανεύθυνων ρασοφόρων.Την είδηση ,που δεν διαψεύσθηκε,μετέδωσε το εκκλησιαστικό πρακτορείο ειδήσεων Romfea.gr και η δημοσιοποίησή της προκάλεσε αισθήματα χαράς και ανακουφίσεως στον ορθόδοξο κόσμο. Ας δούμε την είδηση : 
"Να συσταθεί τριμελής επιτροπή αρχιερέων από την Εκκλησία της Ελλάδος που θα ενεργήσει για την απελευθέρωση του έγκλειστου Πατριάρχη Ιεροσολύμων αποφάσισε η Ιερά Σύνοδος.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Romfea.gr στην επόμενη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου θα συσταθεί η επιτροπή που θα εξετάσει τους τρόπους να λήξει η πολυετής παραμονή του πρώην Πατριάρχη Ιεροσολύμων Ειρηναίου στο κελί του στο Πατριαρχείο.
Την πρόταση για τη σύσταση της επιτροπής κατέθεσε στα μέλη της Δ.Ι.Σ. ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος, ο οποίος έχει δώσει μεγάλο αγώνα για την απελευθέρωση του κ. Ειρηναίου. 
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος ζήτησε αρχικά από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο να συσταθεί μία τετραμελής επιτροπή με επικεφαλής τον Αρχιεπίσκοπο κάτι που ο Αρχιεπίσκοπος δεν δέχτηκε λέγοντας πως δεν θέλει να δημιουργηθούν προστριβές με τις άλλες αδελφές Εκκλησίες. 
Έτσι αποφασίστηκε να οριστεί μία τριμελής επιτροπή, η οποία θα μεταβεί στα Ιεροσόλυμα για να πράξει τα δέοντα ώστε να λήξει το εν λόγω ζήτημα.
Στην επόμενη συνεδρίαση της ΔΙΣ αναμένεται να οριστούν και τα μέλη που θα απαρτίζουν την Επιτροπή."( http://www.romfea.gr/epikairotita/29639-2015-01-20-01-19-13) 
Ενώ λοιπόν όλοι περιμέναμε την ¨σύσταση της Επιτροπής" ,που τονίζουμε ότι θα ενεργούσε με την σύμφωνο γνώμη της Εκκλησιαστικής Ηγεσίας των Ιεροσολύμων και σε καμία περίπτωση δεν θα διέπραττε "εισπήδηση" , έπεσε ο εν αιθρία κεραυνός.Από τα Ιεροσόλυμα ήρθε ένα βροντερό ΟΧΙ συνοδευόμενο από το γνωστό περί "αυτοεγκλεισμού" κατάπτυστο ψέμα και μια απρέπεια σε βάρος της ελεύθερης δημοσιογραφίας. Το πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων Romfea.gr,δημοσίευσε στις 4 Φεβρουαρίου την είδηση περί "Δυσφορίας του κ.Θεόφιλου στην επιθυμία της εκκλησίας της Ελλάδος να συμβάλει στην απελευθέρωση του Πατριάρχου κ.Ειρηναίου". Η είδηση συμπληρωνόταν με την σημείωση πως υπήρξε επιστολή σχετική του κ.Θεόφιλου προς τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και έχει ως εξής:
"Την έντονη διαμαρτυρία του εκφράζει ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων για την πρόθεση της Εκκλησίας της Ελλάδος να παρέμβει στην υπόθεση του πρώην Πατριάρχη Ειρηναίου.
Σε επιστολή που παρέλαβε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων και απευθύνεται στον Αρχιεπίσκοπο και τα μέλη της Δ.Ι.Σ. ο Πατριάρχης κατηγορεί την Εκκλησία της Ελλάδος ότι δεν έχει δικαίωμα να παρέμβει στα εσωτερικά της Εκκλησίας.
Επισημαίνει πως πρόκειται για εκκλησιαστική εισπήδηση και δεν προτίθεται να συναινέσει ούτε να συμφωνήσει σε μία τέτοιου τύπου παρέμβαση.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Romfea.gr ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πατριάρχη για να διευθετήσουν το ζήτημα.
Νεότερη ενημέρωση 14.07
Σε ανακοίνωσή της η Διαρκής Ιερά Σύνοδος διαψεύδει την ύπαρξη επιστολής με την οποία διαμαρτύρεται το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων για παρέμβαση της Εκκλησίας της Ελλάδος στα εσωτερικά της. 
Η ενημέρωση που έχουμε εμείς από συνοδικό ιεράρχη είναι πως υπήρξε έντονη διαμαρτυρία του Πατριάρχη Ιεροσολύμων για ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά της θέματα, την οποία εκ παραδρομής ο ιεράρχης ίσως εκτίμησε ότι έγινε μέσω επιστολής όπως και αναφέραμε.
Ωστόσο ο Αρχιγραμματέας Επίσκοπος Μεθώνης Κλήμης, ο οποίος προθύμως έσπευσε με επίσημη ανακοίνωση της Δ.Ι.Σ. να μας "διαψεύσει" ας απαντήσει στα εξής:
- Ισχύει ναι ή όχι ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έχει προγραμματίσει να έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων για να εξετάσει την περίπτωση του πρώην Πατριάρχη Ειρηναίου για "ανθρωπιστικούς λόγους";
- Ισχύει ναι ή όχι το αίτημα αρχιερέων της Εκκλησίας της Ελλάδος να συστήσουν επιτροπή που θα εξετάσει την περίπτωση του κ. Ειρηναίου; Και αν όχι, Άγιε Αρχιγραμματέα τότε γιατί δεν διαψεύσατε και τότε την σχετική μας είδηση;
- Ισχύει ναι ή όχι ότι υπάρχει δυσφορία από αρχιερείς του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων για την πρόθεση της Εκκλησίας της Ελλάδος να ασχοληθεί με την περίπτωση του πρώην Πατριάρχη;(http://www.romfea.gr/epikairotita/29926-2015-02-04-09-19-29) 
'Όπως είδαμε η είδηση περί υπάρξεως επιστολής διαψεύσθηκε από την ΔΙΣ αφήνοντας όμως πολλά ερωτηματικά,ενώ υπήρξε ταυτόχρονη διάψευση και από το "ευαίσθητο"σε θέματα τύπου Πατριαρχείο Ιεροσολύμων που έχει ως ακολούθως:
"Τό Πατριαρχεῖον Ἱεροσολύμων διαψεύδει κατηγορηματικῶς τό ἀπό 22ης Ἰανουαρίου / 4ης Φεβρουαρίου 2015 δημοσίευμα τοῦ ἠλεκτρονικοῦ πρακτορείου «Ρομφαία», ὅτι δῆθεν ὁ Μακαριώτατος Πατριάρχης Ἱεροσολύμων κ. Θεόφιλος διεμαρτυρήθη δι' ἐπιστολῆς Αὐτοῦ πρός τόν Μακαριώτατον Ἀρχιεπίσκοπον Ἀθηνῶν κ. Ἱερώνυμον δι' ἐπέμβασιν Αὐτοῦ εἰς τά πράγματα τοῦ Πατριαρχείου Ἱεροσολύμων.
Τό Πατριαρχεῖον Ἱεροσολύμων διαμαρτυρόμενον ἐντόνως διά τό ἄηθες δημοσίευμα τοῦτο, ἐπιφυλασσόμενον νά προβῇ εἰς τάς δεούσας ἐνεργείας, δηλώνει πρός πάντα φίλον τῆς ἀληθείας, ὅτι οὐδεμία ὑπῆρξεν ἐπικοινωνία μεταξύ τοῦ Μακαριωτάτου Πατριάρχου Ἱεροσολύμων κ. Θεοφίλου καί τοῦ Μακαριωτάτου Ἀρχιεπισκόπου Ἀθηνῶν κ. Ἱερωνύμου.
Αἱ 2 Ἐκκλησίαι καί οἱ 2 Προκαθήμενοι διατηροῦν ἀγαστάς σχέσεις μεταξύ Αὐτῶν."
Πραγματικά εδώ ταιριάζει η παροιμία "φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης" . Δεν φτάνει που είναι ένοχοι,δεν φτάνει που ψεύδονται απειλούν κιόλας αντί να λουφάξουν. Γιατί μπορεί να μην υπήρξε γραπτή αντίδραση υπήρξε όμως προφορική όπως αποκάλυψε ο Συνοδικός Μητροπολίτης Καλαβρύτων κ.Αμβρόσιος και κανένας δεν τόλμησε να τον διαψεύσει:
"Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου 2015  Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος:
ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΣΤΙΓΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΜΑΣ!
ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΣ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΦΑΣΗ!
Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ κ. ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ
Θα το επαναλάβουμε για μια ακόμη φορά! Η περίπτωση του Μακαριωτάτου Πατριάρχου πρ. Ιεροσολύμων κ. ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ, ο Οποίος παραμένει κλειδωμένος στο διαμέρισμα- κελλί του εκεί κάτω στα Ιεροσόλυμα αποτελεί στίγμα για όλη την Ορθοδοξία!
Ένοχοι είναι όλοι ανεξαιρέτως οι Πατριάρχες και Αρχιεπίσκοποι της Ορθοδόξου Εκκλησίας, οι οποίοι είτε σιωπούν, είτε αδιαφορούν!
Ο Μάρτυρας Πατριάρχης κ. ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ παραμένει έγκλειστος χωρίς καμμιά Δικαστική και κυρίως καταδικαστική Απόφαση!
Η διάδοχος εκκλησιαστική Διοίκηση των Ιεροσολύμων, ως φαίνεται, Τον φοβείται και γι' αυτό Τον κρατάει σε πλήρη απομόνωση! Και το πολύ χειρότερο: αν ταξιδεύσετε ως προσκυνητής στα Ιεροσόλυμα και θελήσετε να επισκεφθήτε τον έγκλειστο Πατριάρχη, ΔΕΝ θα σας το επιτρέψουν!
Γράφουμε, λοιπόν, το σημείωμα αυτό για να καταγγείλουμε δημοσίως την συμπεριφορά του Εξάρχου του Παναγίου Τάφου στην Αθήνα, του Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Δαμιανού, ο οποίος -προφανώς- με εντολή του Μακαριωτάτου Πατριάρχου κ. Θεοφίλου, επισκέφθηκε προσφάτως τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, για να τον διαβεβαιώση, ότι ο άγιος αυτός Πατριάρχης κ. Ειρηναίος "δεν είναι "έγκλειστος", αλλά "αυτοέγκλειστος". Αυτό όμως είναι ένα μεγάλο ψέμα! " 
Ο άγιος και μαρτυρικός Πατριάρχης κ. Ειρηναίος, χωρίς τη θέλησή Του διατελεί σε πλήρη απομόνωση!
Καταγγέλλουμε, λοιπόν, αυτήν την αχαρακτήριστη συμπεριφορά της διαδόχου εκκλησιαστικής Διοικήσεως εκεί κάτω στην Αγία Γη!
Το ψέμα ΔΕΝ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ στους εκκλησιαστικούς ανθρώπους! Είναι το όπλο όσων αισθάνονται ένοχοι! Εκφράζουμε την λύπη μας και -γιατί όχι;- και την αγανάκτηση μας.
Αποτέλεσμα της παρεμβάσεως του εν Αθήναις Πανοσ. Εξάρχου κ. Δαμιανού είναι, ότι η Διαρκής Ιερά Σύνοδος στη Συνεδρίαση της 5ης Φεβρουαρίου ε.έ. αποφάσισε να ανακληθή η αποστολή της τριμελούς Αντιπροσωπείας στα Ιεροσόλυμα με σκοπό να προσφέρει εκεί εκ μέρους της Εκκλησίας μας μια αδελφική παρέμβαση αγάπης και γαληνεύσεως των πνευμάτων στην αγία Γη των Ιεροσολύμων.
Ώστε, λοιπόν, η παρέμβαση του εν Αθήναις Εξάρχου των Ιεροσολύμων κ. Δαμιανού μας ωθεί σε περαιτέρω αγώνες!
Δεν θα αφήσουμε να κυριαρχήσουν ούτε η αδικία, ούτε και το ψέμα! Κουράγιο, Μακαριώτατε κ. Ειρηναίε! "(http://mkka.blogspot.gr/2015/02/blog-post_60.html)
Δυστυχώς ο Σεβασμιώτατος Καλαβρύτων έχει απόλυτο δίκιο :"Το ψέμα ΔΕΝ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ στους εκκλησιαστικούς ανθρώπους! Είναι το όπλο όσων αισθάνονται ένοχοι! Εκφράζουμε την λύπη μας και -γιατί όχι;- και την αγανάκτηση μας." 
Ποιό είναι το μεγάλο ψέμα με το οποίο οι Ιεροσολυμίτες παραπλανούν τον κόσμο; Οτι δήθεν ο Μακαριώτατος Ειρηναίος δεν ειναι έγκλειστος αλλά αυτοέγκλειστος. Έχει δηλ. μόνος του κλειδωθεί στο κελί του σαν μια μορφή αντίστασης στα όσα σε βάρος του έγιναν.Αυτό είπε και ο κ.Γεροντόπουλος στην Βουλή,ότι δηλ. παραμένει "εκούσια στους χώρους του Πατριαρχείου".Στο απύθμενο αυτό ψέμα συμπληρώνουν με έμφαση " μπορεί όποτε θέλει να σηκωθεί να φύγει κανένας δεν θα τον εμποδίσει"!!! Αυτό ακριβώς θέλουν να φύγει από τα "πόδια" τους ο Ειρηναίος και ας πάει όπου θέλει αρκεί να φύγει. Αυτό του πρότειναν και οι ελληνικές Κυβερνήσεις ,αυτό του λένε "φιλικά" και διάφοροι εκκλησιαστικοί παράγοντες χωρίς να σταθούν στο γεγονός ότι έχει πάνω από 50 χρόνια στους αγίους Τόπους και κανένας δεν μπορεί να τον διώξει από εκεί, και το κυριότερο πως έχει κάθε δικαίωμα σαν ελεύθερος άνθρωπος και μάλιστα Πατριάρχης να αγωνίζεται με κάθε νόμιμο τρόπο για να αποδείξει την αθωότητά του. Για τον μακαριώτατο Ειρηναίο η λύση είναι κατά τους Ιεροσολυμίτες μονόδρομος, η φεύγει η παραμένει κλειδωμένος από τους ίδιους μέσα στο κελί του.Και βέβαια αυτό το τελευταίο δεν το λένε,αλλά παραποιούν με κουτοπονηριές την πραγματικότητα, ισχυριζόμενοι πως είναι "αυτοέγκλειστος". Και ειλικρινά είναι να λυπάται κανείς βλέποντας ανθρώπους και μάλιστα ηγέτες να τους πιστεύουν.
Όλοι ακούν την "άλλη πλευρά" και κανένας δεν βρήκε το θάρρος να ακούσει και τον Ειρηναίο. Όλοι όλα "τα ξέρουν" και τα " βλέπουν" εκτός από την κλειδαμπαρωμένη από έξω πόρτα του κελιού του Πατριάρχη. Ξέρετε εσείς κανένα "αυτοέγκλειστο" με κλειδωμένη από έξω την πόρτα του σπιτιού του και τα κλειδιά σε ξένα χέρια; Κανένας από όσους αγαπούν τον Πατριάρχη Ειρηναίο δεν ζητάει τίποτα παρά πάνω από το να μπορεί να τον επισκέπτεται όποτε θέλει ,από το να μπορεί ο Πατριάρχης να ζει κάτω από ανθρώπινες συνθήκες. Να ελπίσουμε ότι σύντομα κάποιος θα βρεθεί να βάλει στην θέση τους όσους ασχημονούν σε βάρος της Αλήθειας και της Δικαιοσύνης;
π.Τιμόθεος Ηλιάκης  
Η ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΗ ΑΠΟ ΕΞΩ ΠΟΡΤΑ ΤΟΥ ΚΕΛΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΕΙΡΗΝΑΙΟΥ

Η "ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ"


Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ κ.ΓΕΡΟΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: "O ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΕΚΟΥΣΙΩΣ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ"


ΜΕ ΤΗΝ κ,ΜΑΡΙΑ ΓΙΑΧΝΑΚΗ ΤΗΝ ΜΟΝΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ


   

Ο άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης + 12 Ιουλίου

ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΙΣΙΟΣ Ο ΚΑΠΠΑΔΟΚΗΣ + 12 ΙΟΥΛΙΟΥ  Ο Άγιος γέροντας Παΐσιος υπήρξε μια από τις πιο φωτισμένες αγίες μορφές της Εκκλησίας μας, ...