Πέμπτη, 2 Ιουλίου 2015

ΩΡΕΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

Είναι γεγονός ότι η Πατρίδα μας περνάει δύσκολες ώρες που ίσως γίνουν δυσκολότερες τις επόμενες μέρες.Η αβεβαιότητα του αύριο έχει δημιουργήσει στον ήδη κουρασμένο Ελληνα Πολίτη μια έντονη δυσφορία,θλίψη και αγανάκτηση που σε συνδυασμό με τις ύποπτες εσχατολογικές κραυγές ορισμένων κύκλων που βάζουν το προσωπικό τους συμφέρον πάνω από το Εθνικό,μπορεί ανά πάσα στιγμή να πυροδοτήσει ανεξέλεγκτες καταστάσεις.
Δεν είναι του παρόντος η απάντηση στο ερώτημα ποιος φταίει για την εικόνα αυτή.
Πολλοί φταίνε και δυστυχώς κανένας δεν τους κάλεσε να πληρώσουν.Πάντα τα λάθη των μεγάλων τα πληρώνουν οι μικροί.Για αυτούς τους μικρούς και ταπεινούς πρέπει όλοι να δουλέψουμε αυτές τις ώρες.Για τον συνταξιούχο,την νοικοκυρά,τον νέο και την νέα που βλέπουν να τους πουλάνε ακόμα και τα όνειρα .Αρκετά πλήρωσαν οι μη έχοντες.
Στις 5 Ιουλίου ,αν κάτι δεν αλλάξει,θα κληθούμε να απαντήσουμε σε ένα  ερώτημα αν συμφωνούμε η όχι με το νέο μνημόνιο που προτείνουν οι "θεσμοί",(όρος αδόκιμος και προκλητικός ,θεσμός είναι κάτι ιερό και σεβαστό και όχι ο τοκογλύφος σαρκοφάγος) .Είναι ίσως η πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια που ο Λαός έχει τόση δύναμη στα χέρια του και γιαυτό πρέπει να την αξιοποιήσει για το καλό του Τόπου και κατ επέκταση του δικού του.Το γεγονός και μόνο ότι εγχώρια και ξένα καλοπληρωμένα παπαγαλάκια όπως και οι γνωστοί φουστανελο-παντελονάδες που χρόνια  λυμαίνονται  τον ιδρώτα του κοσμάκη έχουν συσπειρωθεί σε μια εκστρατεία ψεύδους και ασύστολης προπαγάνδας υπέρ της θετικής ψήφου δείχνει πόσο πονάει η οργή του Λαού.Δεν είναι εξάλλου πρώτη φορά που γίνεται αυτό και το 1940,για να μην πάμε πιο μακρυά,υπήρχαν δωσίλογοι που δυσανασχέτησαν για το περήφανο "ΟΧΙ" του Λαού και έτρεξαν να υποδεχθούν τον κατακτητή με άνθη,χαμόγελα και λίστα αντιστασιακών προς εκτέλεση.Γνωστή εφημερίδα που σήμερα προπαγανδίζει υπέρ των ξένων συμφερόντων αναγκάστηκε μετά την απελευθέρωση να αλλάξει όνομα για να μπορέσει να ξανακυκλοφορήσει στην Ελλάδα.Είμαστε λίγοι σ αυτό τον Τόπο και καλά γνωριζόμαστε. 
Είναι γεγονός ότι η θέση της Ελλάδος είναι μέσα στην Ευρώπη σε αυτό κανένας δεν λέει Όχι.
 ΟΧΙ λέμε στην καταπίεση και στον τελικό αφανισμό ενός υπερήφανου Λαού που δεν φταίει σε τίποτα για όσα παίχτηκαν πίσω από  πλάτη του.
ΟΧΙ λέμε στον εξευτελισμό στην ταπείνωση και στην ατιμωρησία των υπευθύνων.
ΟΧΙ λέμε σε ένα νέο εθνικό διχασμό.
ΟΧΙ λέμε στον αφανισμό των μικρών των φτωχών των ταπεινών.
ΟΧΙ λέμε σε νέες αυτοκτονίες και λουκέτα.
ΟΧΙ λέμε στην συγκυβέρνηση της Πατρίδας μας με δανειστές και εταίρους που δεν σέβονται την ανεξαρτησία μας.
Μένουμε Ευρώπη γιατί κανένας δεν μπορεί να μας διώξει αφού και το όνομά της ακόμα είναι δικό μας.
Μένουμε Ευρώπη και απαιτούμαι σεβασμό στον πολιτισμό στην θρησκεία και στην ιστορία μας ,στους αγώνες και στις θυσίες μας για την δική της μεγαλουργία,την δική της αξιοπρέπεια και ελευθερία.
Μένουμε Ευρώπη αλλά στην Ευρώπη των αξιών της Δημοκρατίας και του Πολιτισμού και όχι στην Ευρώπη των τοκογλύφων και των αιμοσταγών τεχνοκρατών.
Μένουμε Ευρώπη και το μόνο που ζητάμε είναι να μας επιστρέψουν τώρα την ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ! 
Μένουμε Ευρώπη φωνάζοντας ΟΧΙ στην παρακμή και είμαστε σίγουροι πως με την βοήθεια του Θεού και πάλι θα διδάξουμε τους Λαούς, "πως οι δούλοι γίνονται ελεύθεροι"!
 π.Τιμόθεος Ηλιάκης 

Συνέντευξη Μητροπολίτου Ν. Ιωνίας Γαβριήλ στα ΝΕΑ 10 -2-2019

Συνέντευξη Μητροπολίτου Ν. Ιωνίας Γαβριήλ στα ΝΕΑ «Η Εκκλησία θα πρέπει να γίνει πιο ανθρώπινη» Του Μάνου Χαραλαμπάκη ...