Τρίτη, 18 Αυγούστου 2015

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΤΩΝ ΣΚΛΑΒΩΝ ΚΟΣΜΑ ΤΟΝ ΑΙΤΩΛΟ ΣΤΗΝ Ν.ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΤην μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος και Εθναποστόλου Κοσμά του Αιτωλού, πανηγυρίζει με κάθε εκκλησιαστική τάξη, ο φερώνυμος Ιερός Ναός του Αγίου στην Νέα Φιλαδέλφεια, όπου φυλάσσεται απότμημα εκ του Ιερού Λειψάνου του «Αγίου των Σκλάβων», στις 23 και 24 Αυγούστου κατά το εξής πρόγραμμα:
Κυριακή 23 Αυγούστου
19:30 Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός εσπερινός χοροστατούντος του σεβ. Μητροπολίτου Ν.Ιωνίας κ. Γαβριήλ
Δευτέρα 24 Αυγούστου 7-1 π.μ.
Όρθρος, Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία υπό των  σεβ. Μητροπολίτου Ν.Ιωνίας κ. Γαβριήλ καί Θεοφ.Επισκόπου Αβύδου κ.Κυρίλλου, βράβευση νικητών πανελλήνιου μαθητικού διαγωνισμού για τον φωτιστή του υπόδουλου γένους μας με θέμα: «Ιχνηλατώντας τα μονοπάτια που διάβηκε ο πατρο-Κοσμάς: Η ζωή, το έργο και το μαρτύριο του αγίου Κοσμά του Αιτωλού».
11 π.μ. Δεξίωση προσκυνητών
19:00 Μεθεόρτιος εσπερινός
19:45 Πάνδημος λιτάνευσις των Ι. Λειψάνων και της εικόνος του Αγ. Κοσμά με την συνοδεία της φιλαρμονικής και παρουσία των τοπικών αρχών
21:00 Παράκλησις και χαιρετισμοί στον Αγ. Κοσμά

Συγκοινωνία: Από Αθήνα: Το 6 τρόλεϊ Ιπποκράτους-Φιλαδέλφεια-Άγιος Κοσμάς, το Γ9 Λεωφορείο Χαλκοκονδύλη-Κόκκινος Μύλος, στάση Άγιος Κοσμάς, το 3 τρόλεϊ Γηροκομείο Αθηνών Ν. Φιλαδέλφεια, το 024 Λεωφορείο από Σταθμό Λαρίσης – Άγιοι Ανάργυροι (τέρμα).
Από Πειραιά: HΣΑΠ Στάση Κάτω Πατήσια και από εκεί το 6 τρόλεϊ προς Ν. Φιλαδέλφεια. 


Ο άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης + 12 Ιουλίου

ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΙΣΙΟΣ Ο ΚΑΠΠΑΔΟΚΗΣ + 12 ΙΟΥΛΙΟΥ  Ο Άγιος γέροντας Παΐσιος υπήρξε μια από τις πιο φωτισμένες αγίες μορφές της Εκκλησίας μας, ...