Τρίτη, 25 Αυγούστου 2015

Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ ΤΟΥ ΑΙΤΩΛΟΥ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ -ΦΩΤΟΜε κατάνυξη ,εκκλησιαστική τάξη και λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις στην μνήμη του "αγίου των Σκλάβων" Κοσμά του Αιτωλού στον φερώνυμο Ιερό Ναό του αγίου στην Ν.Φιλαδέλφεια κατά το διήμερο 23 και 24 Αυγούστου με την συμμέτοχη πλήθους ευσεβών Χριστιανών .Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την  Κυριακή με τον μεγάλο παμηγυρικό εσπερινό,χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ν.Ιωνίας-Φιλαδελφείας κ.Γαβριήλ ενώ το αποκορύφωμα τους ήταν η δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία το πρωί της Δευτέρας 24 Αυγούστου κατά την οποία συλλειτούργησαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Ν.Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ.Γαβριήλ και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αβύδου κ.Κύριλλος ,ιεράρχης του Οικουμενικού Πατριαρχείου και καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών,ο οποίος και κήρυξε τον θείο Λόγο αναφερθείς στην μεγάλη προσωπικότητα του αγίου Κοσμά και την προσφορά του στον διαφωτισμό του υπόδουλου Γένους σύμφωνα με την Ορθόδοξη Διδασκαλία και παράδοση. Οι εκδηλώσεις έκλεισαν με την πάνδημο λιτάνευση των ιερών Λειψάνων και της Εικόνας του Αγίου της Πονεμένης Ρωμιοσύνης το απόγευμα της Δευτέρας προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ν.Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ.Γαβριήλ ,ο οποίος και ανέπεμψε ειδική δέηση υπέρ των Διδασκόντων και Διδασκομένων στα Σχολεία της Πατρίδας μας προ του Μνημείου του Διδασκάλου των Ραγιάδων ,αγίου Κοσμά του Αιτωλού,που βρίσκεται στο 8ο χιλιόμετρο της Εθνικής οδού Αθηνών-Θεσσαλονίκης και είναι ιδιοκτησία του Ιερού Ναού. Τιμές απέδωσε η φιλαρμονική του Πυροσβεστικού Σώματος καθώς ο άγιος Κοσμάς έχει ανακηρυχθεί Προστάτης των Δασοφυλάκων.
Στις εκδηλώσεις παρέστησαν ο Δήμαρχος Ν.Φιλαδέλφειας κ.'Αρης Βασιλόπουλος,Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, εκπρόσωποι των Προσκόπων και των Αρχών της Πόλεως ενώ συγκινητική ήταν η παρουσία των Μικρασιατικών Σωματείων με τις Σημαίες  τους . 

Οι φωτογραφίες είναι των κ. κ.Χρήστου Αμπατζόγλου, 
Γιώργου Κοντονή και Ευας Καμπίτση . "Της Ελλάδος παιδιά" Αφιέρωμα στη Τραγουδίστρια της Νίκης Σοφία Βέμπο

Με την ευκαιρία της μεγάλης εορτής της Αγίας Σκέπης της Θεοτόκου και της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, η Ιερά Μητρόπολη ...