Δευτέρα, 30 Μαΐου 2016

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ ΣΤΗΝ Ν.ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ -ΦΩΤΟ


Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Μνημόσυνο για τον τελευταίο Αυτοκράτορα Κωνσταντίνο Παλαιολόγο και τους συν Αυτώ πεσόντες κατά την Άλωση της Κωνσταντινουπόλεως από τους Τούρκους το 1453 τελέσθηκε την Κυριακή 29 Μαΐου στον Ιερό Ναό του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού Ν. Φιλαδελφείας. Των Ιερών Ακολουθιών προέστει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης πρώην Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Κωνσταντίνος συμπαραστατούμενος υπό Κληρικών της Ι. Μητροπόλεως Ν. Ιωνίας και των Πατέρων του Ναού.Ομιλητής της λατρευτικής Συνάξεως ήταν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π . Θεόκλητος Μέντης Ιεροκήρυξ της Ι. Μητροπόλεως, ο οποίος συγκλόνισε το εκκλησίασμα με την εμπεριστατωμένη ομιλία του.
Στο τέλος του μνημοσύνου η Βυζαντινή χορωδία του Ναού απέδωσε θρηνητικούς ύμνους ενώ ακολούθησε εκκλησιαστική δοχή στην αίθουσα εκδηλώσεων .
Παρέστησαν Δημοτικοί Σύμβουλοι της Πόλεως, αντιπροσωπεία Μικρασιατών με τις παραδοσιακές τους στολές και πλήθος ευσεβών Χριστιανών . 


Βροντερό «ΟΧΙ»της ελληνικής ομογένειας των ΗΠΑ στον όρο «Μακεδονία» για τα Σκόπια

21 Ελληνοαμερικανικές ομοσπονδίες συγκεντρώθηκαν το πρωί του Σαββάτου στο «Σταθάκειο Κέντρο» στην Αστόρια και ενέκριναν ψήφισμα με τ...