Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2016

ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΧΟΖΟΒΙΩΤΙΣΣΑΣ ΣΤΗΝ ΑΜΟΡΓΟ (Φωτο)


Μέσα στο απέραντο γαλάζιο η Αμοργός γιόρτασε την Κυριακή 20 και τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016 την Πολιούχο και προστάτιδα του νησιού, την Παναγία Χοζοβιώτισσα. Στα 300 μέτρα από τη θάλασσα, στο βουνό του Προφήτη Ηλία, δεσπόζει κατάλευκο ένα μικρό θαύμα της ανθρώπινης φύσης: η Μονή της Παναγίας. Εδώ επικρατεί η κατάνυξη, οι πνευματικές συνευρέσεις και συνθέσεις. Από εδώ το βλέμμα αχόρταγο ακτινογραφεί το απόλυτο λουλακί της θάλασσας, τους θεόρατους βράχους και τα δροσερά περιβόλια των καλόγερων.Με λαμπρότητα,κατάνυξη και συμμέτοχη πιστών από όλη την Ελλάδα γιορτάστηκε στην Αμοργό η Παναγία η Χοζοβιώτισσα στο ομώνυμο βυζαντινό Μοναστήρι .
Στις ιερές Ακολουθίες προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας,Αμοργού και Νήσων κ. Επιφάνιος , ο Ηγούμενος της Μονής π.Σπυρίδων ,οι αμοργιανοί Πατέρες Θωμάς Συνοδινός και Επιφάνιος Αρβανίτης καθώς και οι Ιερείς του νησιού. Ομίλησε ο Μητροπολίτης κ.Επιφάνιος ,ενώ σε ειδική εκδήλωση ομίλησε ο π. Θωμάς Συνοδινός, πρώην Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών με θέμα «Σύντομο Οδοιπορικό στη Μονή Χοζοβιώτισσας».
Σύμφωνα με το έθιμο την παραμονή της εορτής οι προσκυνητές γεύτηκαν την παραδοσιακή φάβα και ελιές ενώ ανήμερα της εορτής μπακαλιάρος και πατάτες γιαχνί.
Παραθέτουμε φωτογραφικό υλικό από τις όμορφες θρησκευτικές εκδηλώσεις.  

Συνέντευξη Μητροπολίτου Ν. Ιωνίας Γαβριήλ στα ΝΕΑ 10 -2-2019

Συνέντευξη Μητροπολίτου Ν. Ιωνίας Γαβριήλ στα ΝΕΑ «Η Εκκλησία θα πρέπει να γίνει πιο ανθρώπινη» Του Μάνου Χαραλαμπάκη ...